Vier brandweerlieden Koninklijk onderscheiden

Deel dit artikel
Johan Wildeboer-112Groningen
Baflo - Woensdagavond zijn vier brandweerleden(Alex Maring, Bart Hoeksema, Renger Dijkman en Reinder Rustema) van het korps Baflo koninklijk onderscheiden voor hun jaren langen inzet.

Prio 1 Bijeenkomstgebouw Hoofdstraat Obergum  Winsum ( Middelbrand) was de melding die op de piepers verscheen van de brandweerlieden. Alex Maring sprong op zijn fiets en reed zoals altijd hard maar gecontroleerd naar de kazerne om van daar uit, uit te rukken.

 

Het viel hem al wel op dat hij geen andere collega's tegen kwam, maar ja gewoon doorfietsen. eenmaal bij de kazerne gekomen kwamen de collega's hem al tegemoet lopen, waardoor hij al wel door had dat er iets aan de hand was. “zijn door de brandweer vergeten verjaardag”schoot er door zijn gedachten? maar ja gewoon instappen en laat je verrassen. Eenmaal in Winsum aangekomen op het bekende adres werd samen met de brandweer leden gezellig gegeten.

 

Vervolgens werd Alex geblinddoekt in een limousine gezet samen met nog 3 brandweer collega's die met de smoes “is wel gezellig voor Alex”mee zijn gegaan. Eindbestemming was bijeenkomstgebouw Beuving in Baflo. Daar werden de vier heren(Alex Maring, Bart Hoeksema, Renger Dijkman en Reinder Rustema) opgewacht door familieleden, vrienden en oud collega's. nadat iedereen was omgekleed in pak en voor de burgemeester zat begon de officiële plechtigheid, die werd geopend door Tjerk Elzinga ( commandant brandweer de Marne en Winsum)

 

De plechtigheid moest enkele minuten op zich laten wachten omdat brandweer Winsum nog een inzet had. Toen zij terplaatse kwam kon het beginnen Omdat alle 4 de leden meer dan 20 jaar bij de brandweer zitten kregen ze een koninklijke onderscheiding uitgereikt. daarnaast nemen de vier leden ook afscheid, enkele op 1 Januari en anderen elders volgend jaar. Wij danken brandweer Baflo voor de uitnodiging. Voor de 4 leden is het sein brandmeester gegeven.

 

Foto's

Deel dit artikel