Zwavelzuurlek bij Eco Fuels Eemshaven (Video)

Deel dit artikel
Roderick Spijk 112Gr. & Peter Meijer & Iris Wiersma
Eemshaven - Vrijdagochtend werd het korps van Uithuizermeeden opgeroepen voor een automatisch brandalarm in de Eemshaven bij een bedrijf dat biodiesel produceert. Bij navraag door de meldkamer bleek dat er daadwerkelijk iets aan de hand was.

 

Omdat niet meteen duidelijk was hoe groot de lekkage was en omdat het erop leek dat er ook een brand woedde, werd groot opgeschaald. Korpsen uit de omliggende dorpen werden ook gealarmeerd, evenals de ontsmettingscontainer uit Groningen.
 

Na verkenning van de brandweer bleek dat er van brand geen sprake was. Wel ontdekte men dat er in één van de hallen van het bedrijf een defect was geweest aan de een pomp waardoor 4000 liter zwavelzuur was uitgestroomd. De vloeistof kwam terecht op de vloeistofdichte vloer van de hal. Er werd in de omgevingslucht, zowel in de loods als daarbuiten, geen verhoogde concentraties gevaarlijke stof in de lucht gemeten.

 

 

De brandweer heeft in overleg met het bedrijf een specialistisch bedrijf ingeschakeld die de weggelopen vloeistof gaat opruimen.

Er is gedurende het gehele incident geen gevaar geweest voor de omgeving en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. 

 
 
 

 

Tv Noord

 

 

Meternieuws.nl video

 

Foto's

Deel dit artikel