Afscheid ambulanceverpleegkundige Piet Stuive

Deel dit artikel
Wim Henstra 112Gr.
Leens - Ambulanceverpleegkundige Piet Stuive uit Kleine Huisjes (Kloosterburen) neemt afscheid van zijn werk op de ambulance.

Piet maakt gebruik van een regeling speciaal voor ambulanceverpleegkundigen. Piet Stuive heeft 23 jaar op de ambulance gewerkt, eerst in Groningen en later in Leens. Hij trad in dienst bij de ZTM, later Arriva en hedentendage is hij in dienst bij Ambulance Zorg Groningen.

 

Piet was een markant figuur, je kon er letterlijk en figuurlijk niet om heen. Geknipt voor het moeilijke werk als verpleegkundige. Een schaap in wolfskleren werd hij wel eens genoemd. Zijn imposante gestalte boezemde ontzag in, maar zijn gestalte stond in geen verhouding met zijn werk op de ambulance. Hij deed het met liefde en kennis voor het vak. Als ambulanceverpleegkundige maak je veel mee en Piet kan daar over meepraten. Bij elke rit is er de vraag wat staat er nu weer te gebeuren. Enerzijds is het de charme van het vak, anderzijds brengt zoiets ook spanning met zich mee. Piet heeft daar altijd prima mee kunnen omgaan.

 

 

Eind 2011 heeft Piet de keerzijde van zijn beroep meegemaakt, door zelf slachtoffer te zijn bij een verkeersongeval met een ambulance. Gelukkig is hij hier grotendeels van hersteld, zodat hij kan gaan genieten van zijn vrije tijd. Piet blijft wel lesgeven voor zijn BHV-bedrijf, dus bij een cursus zult u hem altijd wel een keer tegenkomen.  De nieuwe Ambulance 141 is donderdag ook afgeleverd, en is uniek in Nederland met vele nieuwste snufjes, binnenkort gaat deze de weg op.Wij hebben vast de primeur.

 

Namens je collega's en 112groningen heel veel plezier in de toekomst en geniet van je vrije tijd en je bedrijf.

 

 

Zie ook

Foto's

Deel dit artikel