Regionale Brandweer en Brandwondencentrum Groningen bundelen krachten

Deel dit artikel
brandweergroningen.nl
Groningen - Maandag 1 oktober tekenen de Regionale Brandweer en het Brandwondencentrum in Groningen een samenwerkingsconvenant.

De partijen hebben besloten om meer met elkaar samen te werken en zo een slag te slaan in de brandpreventie. De ondertekening vindt om 12.00 uur plaats, op hetzelfde moment als de maandelijkse sirenetest. Maandag 1 oktober starten ook de landelijke brandpreventieweken. Brandpreventie staat bij zowel de Regionale Brandweer als het Brandwondencentrum hoog in het vaandel.

 

Beide partijen weten als geen ander hoe het is om geconfronteerd te worden met de soms trieste gevolgen van brand. Door samen te werken versterken beide partijen elkaars preventie-activiteiten en brengen ze Brandveilig Leven ook gezamenlijk bij mensen thuis onder de aandacht. Het gaat om allerlei praktische tips, van het voorzichtig omgaan met bbq’s tot het voorkomen van brandwonden bij kleine kinderen met hete koffie en thee. Een eerste verkenning heeft al plaatsgevonden tijdens de Keiweek en de Open Dag van de Brandweer op 15 september. Brandpreventieweken De ondertekening van het samenwerkingsconvenant valt samen met de start van de landelijke Brandpreventieweken, georganiseerd door de Brandwondenstichting. Het thema van de jaarlijkse campagne is ‘Wat doe JIJ bij brand’. De campagne richt zich, naast het algemene publiek, specifiek op senioren (55- en 65-plus) en ouders van jonge kinderen. Daarnaast is de Brandwondenstichting een vrijwilligersactie gestart om rookmelders op te hangen bij mensen die dat zelf niet kunnen.

Foto's

Deel dit artikel