Grip 1 Coendershof vanwege rioollucht (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver
Groningen - (brandweerGroningen.nl) Op woensdag 26 september werd in het verzorgingstehuis 'Coendersborg' aan de Helper Brink te Groningen een vreemde lucht waargenomen.

 De lucht, die sterk deed denken aan de lucht van rotte eieren, zorgde ervoor dat een aantal mensen in het gebouw onwel werden.

 

Daarop werden de hulpdiensten gealarmeerd die met een aantal voertuigen ter plaatse kwam. 

De onwel geworden persoon voelde zich, na een korte behandeling van het ambulancepersoneel, snel beter.

De inzet van de brandweer was erop gericht de oorzaak van de vreemde lucht te achterhalen en weg te nemen. Na onderzoek werd in de kelder van het tehuis door de brandweer een lage concentratie waterstofsulfide gemeten. Een concentratie die geen acuut gevaar veroorzaakt voor de bewoners of omgeving. Samen met de organisatie van het tehuis is voor de volledigheid hiervoor ook het gehele gebouw doorzocht en de bewoners gerustgesteld.

De reden voor de relatief grote opschaling was dat de bewoners van Coendersborg verminderd zelfredzaam zijn. 

 

 

De bron van de vervelende lucht bleek uiteindelijk de riolering in het gebouw te zijn. Het doorspoelen van een gedeelte van de buis, door een rioolbedrijf, zorgde voor het wegnemen van de vervelende lucht. Bij een nieuwe meting van de brandweer bleek er geen waterstofsulfide meer aanwezig in de lucht. 

Al met al is het een voorspoedige inzet geweest, mede dankzij de interne BHV-organisatie, en hebben de bewoners bijna geen hinder ondervonden van het vervelende probleem.

 

 Dichtbij

 

Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel