Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Haren

Deel dit artikel
Politie.nl
Haren - De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling van een 84-jarige man uit Haren, die vrijdag op zaterdag rond middernacht bij een woning aan de Weg voor de Jagerskampen in Haren heeft plaatsgevonden.

De bejaarde man uit Haren trof in de bijkeuken van zijn woning een onbekende langere man aan. Vervolgens ging bij de man het licht uit toen zijn hoofd door, wat later bleek, een tegel was geraakt. Het is onbekend of hij met de tegel geslagen is of dat de steen tegen zijn hoofd is gegooid. De vrouw van het slachtoffer trof haar man hevig bloedend aan. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 

Daar werd vastgesteld dat de bejaarde zijn kaak had gebroken en tevens een lichte hersenbloeding heeft opgelopen.

 

Getuigen

De politie ziet een duidelijke relatie met de ernstige ongeregeldheden in het centrum van Haren. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ernstige geweldsincident. Mensen die iets hebben gezien of iets kunnen zeggen over de dader(s) worden gevraagd te bellen met Regiopolitie Groningen. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Beeldmateriaal en tips

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een grootschalig onderzoek ingesteld. Hierin werken vijfentwintig rechercheurs. Dit team verzamelt zo veel mogelijk informatie om ook gedurende het onderzoek nieuwe aanhoudingen te verrichten. De politie heeft zelf beeldmateriaal gemaakt tijdens de rellen. “Een oproep aan de relschoppers: meld jezelf! Daarnaast wil ik vooral mensen oproepen om beeldmateriaal, zoals foto’s en filmpjes, beschikbaar te stellen en om tips bij ons te melden.” Beeldmateriaal kunt u uploaden via de website van de Nationale Recherche, www.nationale-recherche.nl. Tips kunt u mailen naar [email protected].

 

Zie ook rellen

 

 

Zie ook

 

Foto's

Deel dit artikel