Vrouw(76) met rollator overleden na ongeval (Video)

Deel dit artikel
Herald Veenstra & Martin Nuver video
Leek - Dinsdagmorgen is bij een tragisch verkeersongeval een 76-jarige vrouw uit Leek om het leven gekomen.

De bejaarde vrouw liep met haar rollator op het parkeerterrein van de Samuel Leviestraat in Leek.

 

 

Toen zij wilde oversteken werd zij door nog onbekende overreden door een vrachtauto. Vermoedelijk had de 43-jarige chauffeur uit Elburg, die na het laden en/of lossen wegreed, de voetgangster over het hoofd gezien.

 

 

Eerste hulp

 

Omstanders hebben eerste hulp aan het slachtoffer verleend. Dit werd later overgenomen door de gealarmeerde hulpverleningsdiensten. Hulp mocht echter niet meer baten. Het 76-jarige slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

 

 

Onderzoek

 

De 43-jarige vrachtwagenchauffeur werd door agenten opgevangen en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Omstanders, die de vrouw eerste hulp verleenden, werd slachtofferhulp aangeboden. De verkeersongevallendienst van de politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht en maakt een analyse naar de toedracht van het verkeersongeval.

 

Getuigen

 

De politie komt graag in contact met getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Mogelijk kunnen zij de politie meer informatie geven over de toedracht van het ongeval. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

 

Tv Noord

 

Telegraaf

 

112Nederland

 

Dvhn

 

Foto's

Deel dit artikel