Appelschaster 1-1-2 Suvival

Deel dit artikel
Ingezonden
Appelscha - Wat is een 1-1-2 survival ? Een 1-1-2 survival is een “overlevingstocht” uitgezet door brandweerteam Appelscha voor hulpverleningskorpsen, in de omgeving van Appelscha en de Drents/Friese bossen.

Belangrijk hierbij is dat er gewerkt en gelopen wordt met een kompas, het opzoeken van coördinaten, het lopen van een beschreven route, een vaarroute, een donkere route, enz…

Het is een uitdaging aan de deelnemers waarbij men elkaar zal moeten helpen, om met de hele groep de eindstreep te halen. Gezamenlijk een “risico” durven nemen en de nodige beslissingen, vormen de uitgangspunten om het saamhorigheidsgevoel door middel van teambuilding weer op peil te brengen.

Een team bestaat uit minimaal 5 of maximaal 6 mensen.

 

Een andere samenstelling is niet mogelijk.

 

 

Wat is een 1-1-2 survival beslist niet?

Het is geen dropping en ook beslist geen “wandeltochtje”, maar het is voor een normaal getrainde man/vrouw goed te doen.

 

Wat moet er zoal meegenomen worden tijdens de tocht?

 

In de eerste plaats goede schoenen, en verder: eten, drinken, warme kleding, reservekleding, eventueel regenkleding, extra sokken, een goede zaklantaarn met extra batterijen en uiteraard een kompas.

De contactpersonen van de ingeschreven korpsen krijgen enkele weken voor de start nader bericht betreffende de starttijden, wat er wel en niet meegenomen dient te worden tijdens de tocht en verdere bijzonderheden.

 

 

Wanneer ?

De Appelschaster 1-1-2 Survival wordt dit jaar op 16 november gehouden.

 

 

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 120,- per team van 5 of 6 personen.

 

Waar kan ik meer info krijgen?

Voor meer info en inschrijven kunt u terecht op onze website www.brandweerappelscha.nl

 

Wie geeft antwoord op eventuele vragen?           

Wiebren van Stralen,             tel: 06-30163879

Bert Nip                      tel: 06-18286500

 

Secretariaat:

Zie boven.

 

 

Foto's

Deel dit artikel