Weer een serie- tasjesrover door de politie aangehouden

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen/Haren - De politie heeft met de aanhouding van een 29-jarige man uit Groningen zeker elf misdrijven opgelost. Het gaat voornamelijk om diefstal van tassen. De tasjesrover sloeg vooral toe in het zuiden van de Stad Groningen en Haren.

Start onderzoek

 

Vanaf eind februari werd de Regiopolitie Groningen geconfronteerd met aangiften van diefstal van tassen. Het crimeteam van het politiebureau in Haren en een analist van de recherche Groningen, die de aangiften onderzochten, ontdekten een patroon in de diefstallen. Bij deze analyse kwam ook steeds dezelfde signalement van de dader naar voren.

Werkwijze

 

De dader gebruikte veelal dezelfde werkwijze. De 29-jarige Stadjer hield zich op in een winkelgebied en hield het winkelend publiek scherp in de gaten. In een onbewaakt moment zag hij kans om een tas uit fietstassen, winkelwagentjes weg te nemen. Ook stal hij tasjes uit auto’s van mensen die boodschappen aan het inladen waren. De verachte had het vooral voorzien op cash geld. De gestolen tassen werden veelal na de diefstal in de omgeving teruggevonden.

Aanhouding

 

Op donderdag 5 april liep de tasjesdief op de parkeerplaats van een bouwmarkt aan de Groningerweg in Groningen tegen de lamp. De diefstal van een tas uit een fietstas werd met bewakingcamera’s vastgelegd. Onlangs werd de verdachte door de politie in een woning in Groningen aangehouden.

Motief

 

Tijdens de politieverhoren gaven de verdachte aan dat voornamelijk zijn verslaving aan verdovende middelen het motief was voor zijn gedrag.De verdachte is een bekende van de politie en is al veel met politie en/of justitie in aanraking geweest. De verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de verdachte langer vast blijven zitten.

Beslissing

 

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. De politie zal het complete dossier opmaken en opsturen naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.

Tweede aanhouding tasjesrover

 

Met de aanhouding van een 31-jarige verdachte uit Wildervank kon het Roofcoördinatieteam van de politie vorige week zeker zes tasjesroven in de Stad Groningen oplossen. Ook deze verdachte zit nog vast.

Foto's

Deel dit artikel