Cooke wint slotrit Energiewachttour, Teutenberg eindzege

Deel dit artikel
Michael Huising
Slochteren - Olympisch kampioene Nicole Cooke heeft de vijfde en tevens laatste etappe van de Energiewachttour op haar naam geschreven.

De 28-jarige Britse renster van Faren-Honda team was na een etappe van 134,3 kilometer de sterkste van een kopgroep van acht rensters. De Belgische Evelyn Arys (Kleo Ladies Team ) werd tweede voor de Duitse Sarah Düster (Rabobank Women Team).

 

Ina-Yoko Teutenberg zag haar leiderstrui niet in gevaar komen en won de ronde. De Duitse – die aangaf waarschijnlijk aan haar laatste jaar toe te zijn – sprak van een geslaagde ronde. Zelf won ze twee ritten in de sprint, met haar team de ploegentijdrit naar Oude Pekela en dus ook het eindklassement. ,,Ik fiets al lang, maar heb niet vaak een etappekoers kunnen winnen. Dan moet het echt wel een vlakke wedstrijd zijn. Ik dank dit natuurlijk aan mijn snelheid in de sprints, maar nog meer aan het feit dat ik deze winter geinvesteerd heb in mijn tijdritten. Daardoor hield ik na de openingsetappe de aansluiting.

 

Dankzij de rit tegen de klok voor teams kwam ik tenslotte in de leiderstrui terecht. Ik dank dan ook de ploeg voor het feit dat ik hier heb kunnen winnen. Ik hoop dit seizoen mijn zeges mee te pikken. Belangrijke doelen worden de olympische wegwedstrijd in Londen en de WK-ploegentijdrit voor merkenteams. Ik leg de lat hoog inderdaad, maar kreeg hier weer het vertrouwen dat ik deze ambities mag hebben.''

Foto's

Deel dit artikel