HIV-zaak moet overnieuw

Deel dit artikel
redactie
GHroningen - De bekende Groningse HIV-zaak moet opnieuw worden behandeld. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het was destijds het gesprek van de dag.

Het hoogste rechtscollege van Nederland vindt dat het niet uitgesloten is dat de slachtoffers in die zaak hun HIV-besmetting door onveilige seks hebben opgelopen in plaats van door injecties met besmet bloed. De twee hoofdverdachten kregen in deze zaak al in 2010 straffen tot 12 jaar cel.

 

 De Groningse HIV-zaak is een misdaadzaak waarbij meerdere slachtoffers bewust werden besmet met het HIV-virus. Twee van de drie daders Peter M. en Wim D., hadden een relatie met elkaar, waarbij ze ook seksuele contacten met andere mannen hadden.  Ook werden spelletjes met bloed gespeeld. Op een gegeven moment waren alle drie de mannen seropositief.

 

 De vraag is nu, zo blijkt uit de uitspraak van de Hoge Raad, of de slachtoffers door deze injecties besmet zijn geraakt of door de -vrijwillige- seks . Het drietal was  in cassatie gegaan en nu blijkt dat de hele zaak over moet worden gedaan. Dat gaat gebeuren bij het gerechtshof in Arnhem. De datum is nog onbekend.

 

 

Zie ook Dichtbij Groningen

Foto's

Deel dit artikel