Politie waarschuwt voor sieraadrovers

Deel dit artikel
Politie.nl
Ter Apel - In Groningen en Drenthe zijn de afgelopen tijd meerdere mensen het slachtoffer geworden van brutale sieraadrovers. De vermoedelijke Oost-Europese verdachten gaan telkens op dezelfde manier te werk.

Met een vraag of verhaal in de buitenlandse taal spreken zij hun slachtoffers aan. Ondertussen worden er nepsieraden in de handen gedrukt of om de nek van het slachtoffer te hangen. Later blijken dan de eigen sieraden gestolen te zijn. Woensdagmiddag rond 12.45 uur liep een 70-jarige inwoner van Ter Apel op de St. Luciastraat in zijn woonplaats.

 

Hij werd aangesproken door een inzittende van een donkerblauwe BMW met een buitenlands kenteken. In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen met een vermoedelijk Oost-Europees uiterlijk. De onbekende man vroeg in gebrekkig Duits hoe hij naar Duitsland moest rijden. Terwijl de 70-jarige man en de inzittende zich over een wegenkaart bogen stapte er een vrouw uit de BMW. Zij duwde de bejaarde man een ring in zijn handen en probeerde een ketting om zijn nek te hangen. Naar aanleiding van eerdere berichten in de pers besefte het slachtoffer wat de vrouw aan het doen was en voelde aan zijn hals. Hij ontdekte dat zijn eigen gouden ketting gestolen was. Hij pakte de vrouw bij haar pols en zag zijn ketting in haar hand. Hierop heeft het slachtoffer zijn ketting terug gepakt. Beide verdachten maakten zich na de ‘wisseltruc’ snel uit de voeten.

 

Op maandagmiddag werd een 64-jarige man in de wijk Lewenborg in Groningen het slachtoffer van een brutale sieradenroof. Hierbij waren vier inzittenden van een donkerkleurige BMW met een Roemeens kenteken betrokken. Een onbekende vrouw hing het slachtoffer een nepgouden ketting om zijn hals. Later bleek zijn eigen ketting gestolen te zijn.

 

Een 66-jarige inwoonster uit Appingedam werd dinsdagmiddag op dezelfde wijze beroofd van haar gouden ketting. Terwijl zij de bijrijder van een grijze Mercedes 220 de route naar het ziekenhuis vertelde, duwde een onbekende vrouw een ring in haar handen en schoof een armband om de pols. Toen de inwoonster van Appingedam ontdekte dat haar eigen gouden ketting gestolen was waren de inzittenden van de auto er al vandoor. De politie doet onderzoek naar de diefstallen. Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Foto's

Deel dit artikel