Niet iedereen staakt (Video)

Deel dit artikel
Anton Kappers
Friesland - De docenten van R.K b.s de Sprong aan de Johan de Walestraat staken vandaag niet. Omdat ze het niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan voeren ze wel actie.

De school werd vanmorgen versierd met spandoeken tegen de bezuinigingen. De locatieleider, Bruno van der Heide, sprak om half negen de ouders en leerlingen in het kort toe over de stand van zaken. Daarna gingen de deuren open en konden de lessen gewoon beginnen.

 

Om de kinderen er niet nog meer de dupe van te laten worden en de ouders niet al te veel overlast te bezorgen is besloten om de actie op deze manier te voeren en niet te gaan staken. Ruim honderd Friese scholen staken wel met als gevolg dat de scholen vandaag gesloten zijn. In heel het land zijn vandaag tenminste 1737 scholen gesloten omdat de leerkrachten staken. Het personeel van ruim 3000 scholen verzamelt zich in de Amsterdam Arena. Hier worden tienduizenden docenten en schoolleiders verwacht. De stakingen zijn gericht tegen de bezuinigingsplannen van onderwijsminister Marja van Bijsterveldt. Zij wil 300 miljoen bezuinigen met alle gevolgen van dien.

Foto's

Deel dit artikel