Brandweerman moet eigen vriendin ‘redden’

Deel dit artikel
M.Redmeyer & personeel
Winschoten - Op dinsdagavond kwam er een melding binnen voor de Winschoter brandweer. Het betrof een beknelling in verzorgingstehuis Renselheerdt.

Op dat moment hadden de spuitgasten hun gebruikelijke oefenavond maar de theorieles moest door de melding onderbroken worden.
Onder hen was brandweerman Henk Mulder, inmiddels 25 jaar bij de brandweer.

 

Aangekomen bij het gemelde adres ging de bevelvoerder met de manschappen naar binnen. Henk moest als chauffeur/pompbediende bij de auto blijven. Hij werd echter al gauw gevraagd om te assisteren. Omdat het zijn taak was om bij de auto te blijven kostte het enige moeite maar uiteindelijk werd hij afgelost bij de auto en ging hij af op de beknelling. Achter een afgesloten deur (collega er achter de deur om deze moeilijker open te krijgen) vond hij een oudere vrouw. Toen hij nog eens goed keek bleek de vrouw zijn eigen vriendin Yvonne te zijn. Uiteraard kreeg Henk op dat moment lachend in de gaten dat alles in scene was gezet.
Henk was op het jaarlijkse brandweerfeest enkele weken geleden al in het zonnetje gezet, samen met een aantal mede-jubilarissen.
 
 
Henk is meer dan 25 jaar actief geweest bij de brandweer en neemt nu afscheid bij het korps brandweer Oldambt. Onlangs verhuisde de Winschoter blusgroep naar een nieuwe kazerne en bij deze verhuizing wilde hij nog aanwezig zijn. Nu legt Henk de brandspuit neer. De avond werd gezellig afgesloten en zijn collega's wensen hem nog veel goeds voor de toekomst. Ook wij willen hem het allerbeste wensen maar Henk en Yvonne kennende zullen we ze vast nog wel een keer tegen komen bij een inzet.

Foto's

Deel dit artikel