Erik-Jan Kooiman wint in Noordlaren marathon (Video)

Deel dit artikel
Martin Druppers 112Gr.
Noordlaren - Zondagavond ging de ijsvereniging van Noordlaren van start met het besproeien van de betonnen ijsbaan, achter de openbare basisschool in Noordlaren.

Na ongeveer een uur moest men helaas staken met het sproeien, omdat lichte sneeuwval roet in het eten gooide. De vrijwilligers van de ijsvereniging gingen in overleg om te kijken of het zinvol was verder te gaan met sproeien. Door sneeuwval wordt de ijslaag minder hard en komt er spoorvorming in het ijs, van de tractorbanden.

 

Tevens vroor het op dat moment ook niet meer dan 3 graden. De verwachting is dat er in de loop van de avond en/of nacht toch weer gestart gaat worden met sproeien, omdat het de bedoeling is dat er zo snel mogelijk genoeg ijs ligt om op te kunnen schaatsen. De ijsvereniging heeft een nieuwe veegmachine en deze willen zij toch graag dit jaar nog gaan gebruiken, dus zullen de vrijwilligers aldaar er alles aan doen om de bevolking uit Noordlaren en omgeving dit jaar nog op de schaats te krijgen.

 

 

 

Noordlaren, dinsdag 31 januari: Aan het begin van de avond heerste er een gezellige sfeer op en rond de ijsbaan van Noordlaren

Rond 18.30 uur ging de 1e marathon op natuurijs (van 2012) van start en ondanks dat de echte topschaatser ontbraken, waren er veel mensen op dit spektakel afgekomen. Doordat de A- en B- rijders zich in Oostenrijk voorbereiden op het Open Nederlands Kampioenschap, waren het voornamelijk C-rijders die deelnamen aan deze marathon.

Doordat het ijs van topkwaliteit is, werden er erg snelle tijden gereden.

Erik-Jan Kooiman uit Lekkerkerk heeft deze 1e marathon gewonnen. in de eindsprint liet hij Swen Faber uit Landsmeer (2e) en Andres Landman (3e) uit Amsterdam achter zich.

Erik-Jan Kooiman is de zoon van Jan Kooiman, die drie keer de Elfstedentocht heeft uitgereden en in 1985 op de 4e plek eindigde, achter Evert van Benthem.

Al met al was het een prachtig spektakel en niets anders dan complimenten voor de organisatie.

 

 

 

 

 

Telegraaf

 

Dichtbij

 

Tv Noord

 

Laatste video Meternieuws.nl

 

Foto's

Deel dit artikel