Prins van Oranje bezoekt mentorprogramma KANS 050

Deel dit artikel
Groningen - Op 6 oktober 2011 maakt de Prins Willem-Alexander van Oranje in Groningen kennis met het mentorprogramma KANS 050.

Op het ROC Noorderpoort spreekt hij met jongeren, vrijwillige mentoren en coördinatoren over de mentormethode en ervaringen.

 

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat KANS 050 financieel ondersteunt. Sinds de start in 2008 heeft dit mentorinitiatief 150 jongeren tussen 15 en 23 jaar gekoppeld aan een vrijwillige mentor. De mentor biedt één-op-één ondersteuning, gedurende maximaal een jaar. Daarbij staat centraal wat de jongere wil bereiken. Groei van zelfvertrouwen, keuzes durven maken en orde aanbrengen in alles wat op je af komt zijn vaak belangrijke elementen.

 

Aan KANS 050 zijn op dit moment 82 vrijwillige mentoren verbonden. Nieuwe mentoren zijn welkom. Er is vooral behoefte aan mensen die in de provincie, buiten de stad Groningen, inzetbaar zijn. Jongeren kunnen zich aanmelden als ze tussen 15 en 23 jaar oud zijn, in de provincie Groningen wonen en/of naar school gaan en een opleiding (willen) volgen op (v)mbo-niveau. KANS 050 is een initiatief van CMO Groningen, Alfa-college, Noorderpoort, Stiel en gemeente Groningen. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.kans050.nl.

Deel dit artikel