Doe-avond voor werkgevers en Gemeentebestuurde

Deel dit artikel
Bedum - Op dinsdagavond 4 okt. heeft de brandweer van Bedum een "doeavond" gehouden voor de werkgevers van de brandweervrijwilligers en de gemeentebestuurders.

Enkele weken geleden heeft de burgemeester van Bedum, Henk Bakker, alle werkgevers van de brandweerlieden en de gemeentebestuurders een uitnodiging gestuurd om in informele sfeer een avond de werkzaamheden van de brandweerlieden zelf te ondervinden.

 

Aan de uitnodiging werd massaal gehoor gegeven. Bijna alle werkgevers van de brandweermannen van het Bedumer korps waren aanwezig, ook veel gemeenteraadsleden en wethouders gaven gehoor aan de uitnodiging. Commandant Koos Poelma opende de avond en gaf daarna kort het wordt aan burgemeester Henk Bakker, nadat de burgemeester een ieder welkom had geheten en een kort toespraakje had gehouden werd door Koos Poelma het programma van de avond uitgelegd, Koos gaf eerst uitleg over het werk dat de brandweer allemaal doet. Om half negen werd de groep in vieren gedeeld en werd kort uitgelegd dat men aan het werk mocht.

 

Er waren vier stands ingericht die alle groepen doorliepen, bij stand 1 kreeg men voorlichting over de brandpreventie, rookmelders enz, en uitleg over de aanvalsplannen van bedrijven die zich in de gemeente Bedum bevinden. Bij stand twee  werden de kleine blusmiddelen gebruikt en kon men dus vloeistof en gasbrandjes blussen en zien en meemaken wat er gebeurt als men een vlam in de pan probeert te blussen met water, en liet men haarlakbussen en campinggasflesjes ploffen. Bij stand drie was een ruimte met rook gevuld en mocht men met ademlucht op een slachtoffer opzoeken met een warmtebeeld camera.

 

Bij stand vier mocht men een hv (hulpverlening) oefening doen door een slachtoffer uit een voertuig te halen met behulp van de hydraulische spreider en schaar. Om kwart over tien was een ieder bij elke stand aan het werk geweest en was er tijd voor een hapje en een drankje, de werkgevers en gemeentebestuurders waren een ervaring rijker en een hoop zweet armer, veel positieve reactie's na afloop. De brandweervrijwilligers zijn tenslotte wel afhankelijk of de werkgevers hen vrijaf wil geven tijdens werktijd als die pager afgaat, maar dit zit wel goed in Bedum. Om elf uur werd de doeavond afgesloten met een bedankje naar een ieder. Deze avond is zeker voor herhaling vatbaar, langs deze weg wil de Bedumer brandweer het gemeentebestuur dan ook bedanken voor het mogelijk maken van deze doe-avond.

 

zie ook

Deel dit artikel