Bommelding Kredietbank Leeuwarden blijkt loos

Deel dit artikel
Leeuwarden - De Kredietbank Nederland aan de Gardeniersweg, schuin tegenover het politiebureau, is donderdag ontruimt omdat er twee keer was gebeld met de mededeling dat er een bom zou liggen.

De melding kwam rond kwart over drie binnen en is meteen serieus genomen, de hulpdiensten werden massaal ter plaatse gestuurd. De kredietbank evenals bovenliggende appartementen werden ontruimt. De omgeving werd afgezet, onder andere de Oostergoweg was gedeeltelijk afgesloten wat voor veel hinder van het verkeer zorgde. De treinen reden op last van de politie langzamer dan normaal om trillingen te voorkomen. Het politiebureau werd als commandocentrum ingericht.

Rond kwart voor vier zijn acht gespecialiseerde agenten in en rondom het gebouw gaan zoeken naar explosieven. In de hal werd een verdacht pakket aangetroffen. Na onderzoek bleek deze niet gevaarlijk te zijn. Vervolgens is er nog een speurhond naar binnen geweest om te zoeken. De hond heeft ook nog enkel auto´s op achtergelegen parkeerterrein gecontroleerd. Er werd niets aangetroffen.
Rond kwart over zes is alles weer vrijgegeven. De politie stelt een onderzoek in naar de persoon die de valse meldingen heeft gedaan.

 

 

Telegraaf

Deel dit artikel