Paard in de sloot + 112Marum tijdelijk gedeeltelijk offline

Deel dit artikel
Bedum/ Sauwerd - Op donderdagmorgen 9 september om plm. 10.15 uur werd de Bedumer brandweer opgepiept voor een dier te water aan de Stationstraat thv nr. 50 in Sauwerd.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het dier, een paard, vast te zitten in de modder van een ondiepe sloot.

Er werden allerlei hulpmiddelen klaar gemaakt om het paard ze snel mogelijk op de wal te krijgen. Diverse pogingen werden gedaan maar steeds mislukte dit omdat het paard al erg uitgeput was. Volgens de melder zat het dier al vanaf half negen vanmorgen in de sloot en had het zelf al meerdere pogingen gedaan om uit de sloot te komen, het paard was al wel honderd meter door de sloot gekomen.

Nadat er hulp ingeroepen was van een boer uit de omgeving met een trekker, werd het paard met de enkele banden aan de voorlader omhoog gehesen en kon het dier op het droge worden getrokken. Het paard werd naar de stal gebracht waar het schoon gemaakt werd en het kon uitrusten. De brandweer bedankte de boer voor de hulp en kon gaan inpakken, daarna keerde de brandweer terug naar Bedum.

 

 Info:

112marum.nl ligt tijdelijk plat door onderhoudswerkzaamheden. Hoelang de werkzaamheden zullen duren, is niet bekend. We hopen dat de website morgen in de loop van de dag weer online is.

Deel werkt wel

Deel dit artikel