Burgernet op het water van start

Deel dit artikel
Sneek - Vandaag, woensdag 30 juni 2010, is een typisch Friese variant op Burgernet gestart: ‘Burgernet op het Water'. Hiermee spoort de Friese politie samen met de deelnemers van ‘Burgernet op het Water' naar verdachten van diefstallen van boten en buitenboordmotoren en wordt er gezamenlijk uitgekeken naar vermiste personen.

‘Burgernet op het Water’ is, net als Burgernet, een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de diverse gemeenten.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een diefstal van een vaartuig of een vermist kind, een Burgernetactie op. De deelnemers krijgen een bericht via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of vaartuig. In de praktijk blijkt dat de pakkans van verdachten en het terugvinden van vermiste personen aanzienlijk toeneemt. In de afgelopen periode hebben de Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, It Fryske Gea en de twaalf gemeenten waar Burgernet al is ingevoerd, hun medewerking verleend aan ‘Burgernet op het Water’, in het bijzonder met de aanmelding van deelnemers die op en rond het water werken. U kunt hierbij denken aan toezichthouders, havenmeesters, opsporingsambtenaren en brugwachters.

Tekstbron: www.politie.nl

Deel dit artikel