Man uit water gehaald door jongeren

Deel dit artikel
Wijdenes - Maandagmiddag rond 16.00 uur is een oudere man uit Wijdenes met zijn scootmobiel te water geraakt langs de Wijmers in Wijdenes.

Jongeren die over de Wijmers fietste zagen de man in het water liggen en aarzelde geen moment en schoten te hulp. Ze hielden het hoofd van de man bovenwater en ondertussen werd het alarmnummer gebeld.

De jongeren wilden de man uit het water trekken maar dat lukte niet omdat hij te zwaar voor hun was, waarna een van de jongeren op de weg ging staan en een automobilist stopte. Deze automobilist heeft samen met de jongeren de te water geraakte man uit het water gehaald. Nadat het slachtoffer op de kant was, kwamen kort daarna ook de hulpdiensten ter plaatse die het werk van de omstanders overnamen. De man is daarna behandeld in de ambulance waarna deze thuis werd gebracht. De scootmobiel is door Loonbedrijf Zwaan uit het water getrokken, waarna deze werd thuis gebracht bij de woning van de man. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Deel dit artikel