Vrachtwagens door brand verwoest (Video)

Deel dit artikel
Staphorst - Donderdagmorgen omstreeks 3:26 uur werd het korps van Staphorst gealarmeerd voor een vrachtautobrand bij een transportbedrijf aan de Gemeenteweg in Staphorst. Een minuut later werd er al opgeschaald naar middelbrand, waarbij ook de 2e tankautospuit werd gealarmeerd en hetgeen een flinke brand deed vermoeden. Bij aankomst bleek dit vermoeden juist.

Op het parkeerterrein stond één van de geparkeerde trucks met koeltrailer volledig in brand en het vuur was inmiddels al overgeslagen naar een 2e truck.

De spuitgasten hadden de ergste vlammen al spoedig onder controle, maar konden niet voorkomen dat beide trucks volledig uitbranden. Een 3e truck kon bijtijds in veiligheid worden gebracht en raakte niet beschadigd.
Bij de brand zijn vermoedelijk schadelijke stoffen vrijgekomen doordat achter de eerste truck een koeltrailer zat die ook ter prooi viel aan de vlammen.
Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onduidelijk, maar kortsluiting is op dit moment de meest aannemelijke oorzaak.
De brandweer is enige tijd bezig geweest met nablussen van beide trucks en de trailer.

Deel dit artikel