Motorrijder overleden na ongeval

Deel dit artikel
Leeuwarden - Op de Junokade is vrijdagavond een motorrijder overleden nadat hij een frontale botsing met een auto heeft gehad.

Het ongeval gebeurde rond kwart over negen, op dat zelfde moment vond de wekelijkse meeting plaats. Volgens getuigen zou de auto een ander voertuig inhalen en op dat zelfde moment kwam de motor er aan rijden.

De motorrijder is frontaal op de auto gebotst waarna de motor tegen een hek is aangevlogen en de bestuurder een stuk verderop onder het hek bekneld is komen te liggen. Volgens getuigen is de bestuurder van de auto gevlucht.

Twee ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Medewerkers van de brandweer hebben nog een spijl van het hek moeten ombuigen om het slachtoffer los te krijgen. Nadat de hulpdiensten enige tijd met het slachtoffer zijn bezig geweest werd duidelijk dat de persoon was overleden.

De verkeers ongevallenanalyse van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. Berginsbedrijf Theo Faber uit leeuwarden heeft beide voertuigen geborgen.

Deel dit artikel