Eerste stapavond met toegangsstop horeca rustig verlopen (video)

Deel dit artikel
Joey Lameris - 112Groningen.nl
Groningen - Cafés, nachtclubs, discotheken en andere uitgaansgelegenheden sloten vanavond om 01:30 uur in de Groninger binnenstad hun deuren voor nieuwe bezoekers.

Afgelopen donderdagmiddag maakte burgemeester Koen Schuiling bekend dat op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf 01:30 uur een toegangsstop geldt op cafés, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden. Vanaf dat tijdstip mogen er geen mensen meer naar binnen. Bezoekers die op dat moment binnen zijn, mogen wel binnen blijven tot sluitingstijd.

Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten binnen de Diepenring moesten ook vrijdag- en zaterdagnacht om 01:30 uur sluiten. Bezoekers die op dat moment nog binnen zijn, moeten het pand verlaten. De terrassen binnen de Diepenring moeten volgens de nieuwe regels om 01:30 uur sluiten en moeten uiterlijk om 02.00 uur opgeruimd zijn.

Ook stelt de burgemeester dat op vrijdag- en zaterdagnacht er vanaf 01.30 uur geen lachgas meer mag worden verkocht binnen de Diepenring.

Ondernemingen die zich niet aan deze maatregelen houden, worden tijdelijk gesloten. De regels die donderdag tijdens een persconferentie bekend werden gemaakt zijn voor onbepaalde tijd.

Deze regels zijn ingevoerd omdat de Gemeente Groningen, de Politie, de Veiligheidsregio Groningen en de GGD zien dat er vooral binnen de Diepenring van Groningen het ’s nachts, op vrijdag- en zaterdag, tussen 2.00 en 3.00 uur, buiten steeds drukker wordt. Mensen houden vaak geen 1,5 meter in de wachtrijen voor discotheken, nachtclub of andere uitgaansgelegenheden.

Video volgt later in de loop van zaterdagochtend…

Foto's

Deel dit artikel