Politiebureaus woensdag opnieuw gesloten vanwege actie

Deel dit artikel
Oogtv.nl

Groningen – Voor de tweede keer in korte tijd zijn politiebureaus met een publieksfunctie woensdag gesloten. Het gaat om een actie van de politievakbonden die zich inzetten voor een structureel vroegpensioen.

De actie betekent dat mensen op de bureaus in Groningen woensdag geen aangifte kunnen doen. Ook kunnen inwoners geen documenten afgeven. Afspraken die voor deze dag stonden ingepland worden verplaatst naar andere dagen. Twee weken geleden bleven de politiebureaus ook al een dag dicht. Eerder schreven agenten al geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen. Volgens de vakbonden gaat het bij het sluiten van de bureaus om een opschaling van de actie. Schrijft oogtv.nl.

De bonden houden de deuren van de bureaus gesloten omdat ze willen dat de regels rond het vroegpensioen van agenten op de schop gaan. De regeling uit 2019 loopt eind volgend jaar af. Als de regels voor het vroegpensioen niet worden aangepast blijven agenten, die eerder stoppen met werken, maandelijks geld tekort komen. De acties stoppen pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten.

Foto's

Deel dit artikel