Fietser gewond bij verkeersongeluk op heringerichte kruising Hoendiep

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen.nl & OOGTV (Tekst)

Groningen – Op de heringerichte kruising Hoendiep heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een verkeersongeluk plaatsgevonden. Daarbij raakte een fietser gewond. 

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur op de kruising met de Friesestraatweg. Een bestuurder van een personenauto heeft een fietser geschept. Dit kon vermoedelijk gebeuren door een voorrangsfout. De fietser is daarbij ten val gekomen en raakte gewond. De fiets raakte flink beschadigd. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, en zij hebben het slachtoffer behandeld.” Volgens de fotograaf ondervond het overige verkeer flinke hinder van het ongeluk.

Op de locatie gebeuren met enige regelmaat verkeersongelukken. De onveilige situatie was vorig jaar zomer de reden om het kruispunt aan te pakken. Daarbij is het fietspad een stuk verder van het Hoendiep gelegd, waardoor fietsers en automobilisten een beter overzicht hebben op de kruising. Om de veiligheid verder te verbeteren kan verkeer vanaf de Friesestraatweg niet meer linksaf richting de Aweg, en verkeer vanaf het Hoendiep kan niet meer de Friesestraatweg op. Daarnaast zijn er drempels aangelegd in het fietspad die de snelheid van fietsers en scooterrijders af moet laten nemen. In de eerste week na de opening van de nieuwe situatie gebeurde er al direct een ongeluk. Voor de fractie van D66 was dit ongeluk toen aanleiding om een vinger aan de pols te houden.

Foto's

Deel dit artikel