Zuidhorn: Politie houdt opnieuw bankhelpdeskfraudeur aan

Deel dit artikel
Foto's: Politie Westerkwartier, Instagram

Zuidhorn – Maandag 6 februari 2023, kreeg de politie  een melding van de Albert Heijn Zuidhorn. Een medewerker zou achter een jongen aanzitten die zich verdacht gedroeg bij de pinautomaat in de winkel.

Ter plaatse waren de winkelmedewerker en de verdachte inmiddels al weer bij de winkel. Na fouillering bleek de jongen in bezit van een grote hoeveelheid geld en een pinpas, die niet op zijn naam stond. De jongen is daarop aangehouden als verdachte van bankpasfraude.

De collega’s zijn daarop naar de eigenaar van de pinpas gegaan, een inwoonster van Zuidhorn. De mevrouw had nog geen idee dat ze was opgelicht en ons nieuws kwam dan ook als een grote shock. Het geld wat de verdachte bij zich had, was precies het bedrag wat van haar rekening was gepind. Mevrouw heeft het geld en haar pinpas weer terug gekregen. De verdachte is ingesloten en wordt door de recherche gehoord.

Onze dank gaat natuurlijk uit naar de medewerker van de Albert Heijn en hun oplettendheid!  We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen:

De bank belt u nooit om uw pinpas op te halen of om programma’s te downloaden.

De bank zal nooit medewerkers langs sturen om uw pinpas op te halen!

Zie ook dit bericht

 

 

Foto's

Deel dit artikel