Grote brand bij recyclingsbedrijf in Leek onder controle, schade is enorm (video)

Deel dit artikel
Jordi Haverdings - InfoLeek.nl & YouTube

Leek – De brandweer is woensdag nog de gehele dag bezig met het nablussen van de brand bij een recyclingsbedrijf aan het Mulderspark in Leek.

Afgelopen nacht brak er omstreeks kwart over vier brand uit in één van de panden van het recyclingsbedrijf. Bij aankomst van de eerste blusvoertuigen bleek dat er veel meer materieel nodig was om de brand te bestrijden. Binnen korte tijd werd er door de brandweer opgeschaald naar ‘zeer grote brand GRIP1’.

Met ongeveer 14 brandweerwagens en tientallen brandweerlieden wist men de brand uiteindelijk onder controle te krijgen. Rond half één vanmiddag meldde de brandweer dat de brand onder controle was en werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Met behulp van een mobiele kraan is de brandweer bezig om alle brandhaarden te blussen. Hierbij worden onder andere twee hoogwerkers en een waterkanon ingezet.

Wat de uiteindelijke oorzaak van de brand is geweest is momenteel nog niet bekend en zal op een later moment moeten worden onderzocht door de politie en brandweer. Voor zover bekend is er bij de brand niemand gewond geraakt. De schade aan het pand is enorm. Video

 

Update  21.10 uur: In Leek is de brandweer nog steeds aan het nablussen. Het NLAlert is niet meer van kracht. Ramen en deuren mogen weer open, vergeet niet uw mechanische ventilatie in te schakelen. Voor vragen over de brand kan tijdens kantooruren contact opgenomen worden met @GemWkwartier op 14 0594

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media