Personeel NS staakt woensdag 24 augustus in regio noord

Deel dit artikel
112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

Groningen – De aangekondigde estafettestakingen bij de NS gaan door. Het personeel van de NS legt vanaf woensdag 24 augustus het werk neer in diverse regio’s, te beginnen in regio noord.

De stakingen duren 24 uur en eindigen op 31 augustus. Het personeel legt het werk neer vanwege stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC. Mocht er op 31 augustus nog een goed cao-bod zijn, dan kondigen de bonden een landelijke staking aan.

De bonden eisen onder meer een eenmalige uitkering van 600 euro bruto geëist en een permanente loonsverhoging van 100 euro bruto. De NS stelt, niet aan de eisen te kunnen voldoen vanwege de moeilijke financiële situatie. De vervoerder zegt nog altijd last te hebben van de gevolgen van de coronacrisis, en eventueel naar de rechter te zullen stappen om de stakingen te laten verbieden.

CAO-onderhandelaar Huub van den Dungen eist een fatsoenlijke cao voor het personeel: “Alleen dan kan NS de vacatures weer gaan invullen en de leegloop verder tegenhouden. Daarmee wordt de dienstregeling voor de reizigers weer betrouwbaar en komt de service en sociale veiligheid weer op het eerdere hoge niveau.”

Foto's

Deel dit artikel