Grote stroomstoring rond stad weer opgelost

Deel dit artikel
Bron; Enexis

Haren – Zaterdagavond is er een grote stroomstoring in diverse plaatsen.  Daarbij zijn meer dan 14.000 adressen getroffen. Momenteel is Enexis op zoek naar de oorzaak.

Update –  Duizenden huishoudens in delen van onder meer Stad, Haren, Bedum, Meerstad, Garmerwolde, Garrelsweer, Glimmen, Harkstede, Ten Boer en Ten Post zitten zonder stroom. De stroomstoring begon zaterdagavond even na 22:00 uur.
Aanvankelijk zaten 15.500 adressen zonder stroom. Rond 22:30 uur meldde de woordvoerder van Enexis dat de storing deels is opgelost en er nog zo’n 14.000 adressen geen stroom hebben.

 

Tegen 23:00 uur zaten nog 12.579 klanten van de netwerkbeheerder zonder stroom. In de stad Groningen heeft vooral de buurt rondom de Euroborg last van de stroomstoring, aldus de woordvoerder.

Storing in 25 plaatsen

In totaal zijn zo’n 25 plaatsen rondom de stad Groningen getroffen door de storing.
De storing treft ook adressen in Lageland, Lellens, Loppersum, Luddeweer, Lutjegast, Meerstad, Noordlaren, Noordwolde, Onnen, Overschild, Sint Annen, Stedum, Thesinge, Winneweer, Woltersum en Zuidwolde. Ook een deel van het Drentse Eelde heeft geen stroom. Meldt Rtvnoord.nl

Foto's

Deel dit artikel

Social media