Brandende spoorbiels op dak van appartementencomplex, één persoon gecontroleerd door ambulancedienst

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – De Groninger brandweer werd zaterdagmiddag opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de Jacobstraat in de Oosterpoortbuurt in Groningen.

De brandmelding kwam rond de klok van half vier bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Bij aankomst van de brandweer stonden de bewoners van het desbetreffende appartementencomplex al veilig buiten. Ook een huisdier, vermoedelijk een kat, kon tijdig in veiligheid worden gebracht.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was er sprake van een brandende spoorbiels op het dak van het appartementencomplex. Brandweerlieden hadden deze brand snel onder controle en wisten daarmee uitbreiding te voorkomen.

Uit voorzorg kwam een verpleegkundige van de ambulancedienst ter plaatse om één van de bewoners te controleren op mogelijke rookinhalatie. Voor zover bekend hoefde deze persoon niet mee naar het ziekenhuis. Hoe groot de schade in het appartementencomplex is, is niet bekend. Ook over de oorzaak is niets bekend.

 

Foto's

Deel dit artikel