Tips voor Sint Maarten in coronatijd

Deel dit artikel
112Groningen & Bron Veiligheidsregio Groningen

Groningen – Hoe vieren we Sint Maarten op 11 november in deze coronatijd? Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan doorgaan. Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen. Let daarom op de onderstaande voorzorgsmaatregelen.

Kinderen mogen liedjes zingen bij de deur. Maar ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot hun publiek. Tip voor ouders: houd de groepjes en het aantal begeleiders zo klein mogelijk.

Niet meedoen: briefje op deur

Heb je klachten? Blijf dan thuis en doe de deur niet open. Als je tot een kwetsbare groep hoort, overweeg dan om niet mee te doen. Voor ieder die niet aan Sint Maarten wil meedoen: laat dat even weten, bijvoorbeeld met een briefje op de deur. Maar je kunt natuurlijk ook onze posters voor het raam hangen. Deze kun je hier downloaden en voor het raam hangen.

Voorverpakte traktaties

Wil je wel meedoen? Laat met een lampion of windlicht zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En geef het liefst voorverpakte traktaties.

Ondernemers
We raden winkeliers af om een Sint Maarten-evenement te organiseren, zeker als de winkel open is. Ook de organisatie van lampion-optochten raden we af. Zo kunnen we extra drukte en toeloop voorkomen. Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden maken we dit jaar van Sint Maarten, ondanks de coronacrisis, toch een mooi kinderfeest.

Tot slot: als er nog aanvullende maatregelen of adviezen gaan gelden, vindt u deze op de website van uw gemeente en Veiligheidsregio Groningen.

TIP: Swipe de foto’s naar rechts

Foto's

Deel dit artikel