Groningen – Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Groningen van allerlei evenementen rondom voedsel. Het
verhaal ‘van grond tot mond’ wordt verteld. Gezond koken en genieten van eten is in deze huidige tijd
misschien wel belangrijker dan ooit. De Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op
allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.
FoodSpelen en Kok in de Klas
Door Jong Leren Eten van GGD Groningen en de provincie Groningen worden in de Dutch Food Week de
FoodSpelen voor scholen georganiseerd en Kok in de Klas. Binnen het Jong Leren Eten programma
werken het Rijk, kinderopvang, scholen, lokale overheden en maatschappelijke organisaties samen. Het
doel is om kinderen en jongeren meer in aanraking te brengen met kennis en activiteiten over voedsel
zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Om kinderen te laten zien waar hun eten
vandaan komt en hoe je het bereidt zijn alle basisscholen uitgenodigd voor de FoodSpelen en Kok in de
Klas.
Meer over de FoodSpelen
Zeven boeren van ‘De Boer op Noord’ doen mee en ontvangen schoolklassen. Ze bieden een educatieve
kennismaking met een melkvee–, akkerbouw– of zoogkoeienbedrijf. Met diverse spelletjes gaan
leerlingen producten verzamelen op de boerderij waarmee ze iets lekkers gaan maken om vervolgens
samen op te eten. Tijdens de FoodSpelen krijgen alle deelnemers een schort als aandenken en om thuis
te gebruiken.
Meer over Kok in de Klas
Hier doen 52 schoolklassen uit heel Groningen aan mee. Deze activiteit biedt de mogelijkheid om
gezamenlijk in de klas een maaltijd te bereiden. Hiervoor is een online filmpje gemaakt met instructies
van een chef–kok. De bijbehorende ingrediënten worden kosteloos vooraf bij de school
afgeleverd. Scholen die ook aan de slag willen met kok in de klas kunnen online nog meedoen: