Ongeval Winsum: zaterdag en zondag busdienstregeling

Deel dit artikel
Persbericht
Winsum - Vrijdagmiddag om 12.05 uur is bij de overweg Voslaan in Winsum een vrachtwagen tegen de zijkant van de trein gebotst.

De trein reed richting Roodeschool. Door de botsing is de trein gedeeltelijk ontspoord. Er zaten volgens onze informatie 50 passagiers in de trein, waaronder 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden zijn gevallen. 11 daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht. De machinist is ongedeerd. Naast de machinist zat er nog 1 andere Arriva-medewerker in de trein die lichte verwondingen opliep.


Wij hebben een informatienummer opengesteld over dit ongeval: 0800 0200746.

Onderzoek

Bij een dergelijk ongeval gaat onze eerste zorg uit naar onze reizigers, medewerkers en in dit geval de betrokken vrachtwagenchauffeur. Met hulpdiensten en betrokken partijen hebben wij hulp verleend. Uiteraard is er direct een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Op dit moment zijn de verkeersongevallendienst, IL&T, de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de hersporingsdienst ter plaatse. Wij kunnen hier nu nog geen verdere mededelingen over doen.

Dienstregeling Groningen-Roodeschool

Het treinverkeer tussen Groningen en Winsum is door het ongeval gestremd. Vrijdag pendelen bussen tussen Bedum en Warffum. Reizigers vanuit Groningen met bestemming Roodeschool kunnen reizen met de treinen richting Delfzijl, die vertrekken om .18 en .48 uur vanuit Groningen. In Bedum stappen zij over op de pendelbus naar Warffum. Tussen Warffum en Roodeschool pendelen treinen.

In ieder geval geldt er voor aankomend weekend een busdienstregeling tussen Groningen en Roodeschool. Het is nog onduidelijk wanneer het spoor weer wordt vrijgegeven.

 

Zie item

 

 

Foto's

Deel dit artikel