18 gewonden bij treinongeval Winsum (Video)

Deel dit artikel
M. Nuver & Roderick Spijk & Wim Schuitema
Winsum - Het ging in het verleden vaker fout bij deze zelfde overgang. Er moeten echt maatregelen komen nu. Winsummers zijn woedend dat het allemaal zo lang moet duren. In 1980 was er ook al een treinramp.

In de trein zijn in totaal 18 gewonden gevallen. In totaal zijn 11 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. 3 zijn ernstiger gewond meldt Arriva. In de trein zaten tussen de 50 en 75 mensen. De N361 is het hele weekend afgesloten om de trein en de vrachtwagen te bergen. Politie meldt.

 

De machinist van de trein is verder ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur van de melkwagen(Campina)die de onbewaakte overgang overstak is wonderwel ook ongedeerd. De chauffeur is aangehouden en wordt verhoord op het politiebureau. 

 

 

Update 19 november 14.00 uur

De chauffeur van de melkwagen, die naar aanleiding van het ongeval op de Vossenlaan in Winsum was aangehouden, is na verhoor in vrijheid gesteld. De 29-jarige man uit de gemeente Coevorden is gehoord over zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval. Ook de machinist, een 52-jarige man uit Slochteren, is als verdachte verhoord. Beide mannen blijven verdachten totdat onderzoek heeft uitgewezen wat er precies gebeurd is.

Bij het ongeval raakten gisteren 18 personen gewond toen er een botsing tussen de melkwagen en een trein ontstond. Er is geen actuele informatie over de gezondheidstoestand van de slachtoffers.

 

Onderzoek

 

De specialisten van de verkeersongevallendienst van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Naast het technische onderzoek hebben rechercheurs van de politie onder andere getuigen en betrokkenen gehoord. Het OM zal na het onderzoek beslissen of de chauffeur en/of de machinist vervolgd worden in deze zaak.

 

 

Ook in 1980 was er een ramp in Winsum

 

Ongeval eerder

 

Nog een ongeval bij Winsum

 

De Telegraaf meldt

 

Foto's

Deel dit artikel