Negen nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 33 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend negen nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 33 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen negen besmettingen minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden zes besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Stadskanaal, Westerkwartier en Het Hogeland (5). Meldt Oogtv.nl.

Eén ziekenhuisopname, geen sterfgevallen

Er werden één nieuwe ziekenhuisopname gemeld uit de provincie. Deze patiënt is afkomstig uit de gemeente Groningen. Zondag maakte het RIVM geen melding van ziekenhuisopnames in Groningen. Er werden maandag geen nieuwe sterfgevallen uit Groningen gemeld, net als zondag.

Landelijk lichte daling

Landelijk vonden de GGD’en 1.411 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 186 minder dan gisteren. In totaal zijn 28 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan zes op een IC. Het RIVM registreerde vier overlijdens door COVID-19. Zondag was dat er één.

Foto's

Deel dit artikel