Opnieuw ongeluk met meerdere voertuigen op A28, snelweg deels afgesloten

Deel dit artikel
Foto's: Ruben Huisman & Thijs Huisman - 112Groningen & Oogtv.nl (bron)

Groningen – Ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de A28 tussen Groningen en Haren heeft zondagmiddag opnieuw een verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Dat schrijft oogtv.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 14.55 uur. “Het is gebeurd op de plek waar ze de rechterrijstrook afsluiten”, vertelt een ooggetuige. “Op het allerlaatste moment drukte de bestuurder van een witte Hyundai zijn voertuig er tussen. Een achteropkomende automobilist moest daardoor vol op de rem. Andere automobilisten konden niet snel genoeg anticiperen waardoor zij op elkaar botsten. In totaal zijn er drie auto’s bij het ongeluk betrokken.”

Snelweg deels afgesloten
Niemand raakte bij het ongeval gewond. Eén van de personenauto’s is door een bergingsbedrijf weggesleept. De andere voertuigen konden op eigen kracht hun weg vervolgen. Rijkswaterstaat laat weten dat vanwege het ongeluk de linkerrijstrook tussen Groningen-Zuid en Haren is afgesloten. Wegverkeer moet rekening houden met vertraging.

Zaterdagavond
Zaterdagavond ging het op ongeveer dezelfde plek mis. Toen botste de bestuurder van een personenauto op een middengeleider.

Foto's

Deel dit artikel