Rijkswaterstaat plaatst matrixborden bij middengeleider A28 na verkeersongeluk

Deel dit artikel
Foto's: Thijs Huisman - 112Groningen.nl & Oogtv.nl (Bron)

Groningen/Haren – Rijkswaterstaat heeft zondag matrixborden geplaatst bij de middengeleider op de A28 ter hoogte van de afrit Haren. Zaterdagavond botste een personenauto op deze middengeleider. Dat schrijft oogtv.nl.

Door het plaatsen van de twee matrixborden wordt het verkeer beter begeleid en wordt de afrit duidelijker aangegeven. Op de A28 tussen Groningen en Haren wordt deze periode aan de weg gewerkt. Zaterdagavond botste een personenauto, bestuurd door een 65-jarige man uit Tolberg, op de middengeleider. Deze middengeleider splitst twee rijstroken. Een andere personenauto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Stad, botste vervolgens achterop de auto van de man uit Tolbert. Beide personen raakten gewond en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Ook zondagmiddag ging het mis op de A28. Enkele honderden meters eerder, op de plek waar de rechterrijstrook wordt afgesloten, botsten drie personenauto’s op elkaar. Volgens een ooggetuige werd dit veroorzaakt door de bestuurder van een witte Hyundai. Deze drukte op het laatste moment zijn voertuig er tussen waardoor een achteropkomende automobilist vol in de remmen moest. Twee automobilisten daar achter konden niet tijdig remmen waardoor een botsing het gevolg was. Eén persoon raakte gewond, maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto's

Deel dit artikel