Brandweer rukt uit voor katten op dakkapellen

Deel dit artikel
Joey Lameris - 112Groningen.nl

De Groninger brandweer werd zaterdagmiddag gealarmeerd voor een dier op hoogte aan de Van Royenlaan in de stad Groningen.

Twee katten zaten op twee dakkapellen en konden niet meer naar beneden. De katten zaten tegenover elkaar op twee verschillende dakkapellen. De gealarmeerde brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse.

Met behulp van de hoogwerker konden de brandweerlieden de katten van de dakkapellen afhalen. De ene kat was makkelijker te vangen dan de andere, aangezien één van de katten steeds naar het volgende dakkapel sprong.

De brandweer kon de ene kat al vrij snel vangen en overdragen aan het baasje. Voor de andere kat moest de brandweer meer moeite doen. Toen de brandweerman de kat bijna te pakken had, sprong de kat naar het volgende dakkapel, alleen was deze verder weg dan gedacht. De kat gleed uit op de dakpannen en belandde in de dakgoot, waar de kat vervolgens een sprintje trok.

Uiteindelijk heeft de brandweer een laatste poging gedaan om de kat te vangen. Toen de brandweerman de dakgoot doorzocht was de kat nergens te bekennen. Vermoedelijk is de kat via de dakgoot onder het dak geschoten. Na meerdere pogingen is besloten om de reddings-actie te staken. Hopelijk zal de kat uit zichzelf bij buurtbewoners naar binnen springen.

Foto's

Deel dit artikel