Vijfjarig kind overleden bij explosie op boot in Kropswolde (Video)

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl

Woensdagmiddag om 13:50 uur een melding van een scheepsbrand bij Jachthaven Meerwijck aan de Strandweg in Kropswolde, kort daarop werd ook een persoon te water gemeld.

Hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse. Mensen melden gelijk via Twitter dat er een harde knal(explosie) zou zijn gehoord. De traumahelikopter is ter plaatse ter assistentie van de meerdere aanwezige ambulances. De brandweer meldt dat het gaat om het Drentsche Diep.

 

Update:

1/ Rond 13:45 uur heeft er een ontploffing plaatsgevonden op een boot, nabij de Strandweg bij Kropswolde. Meerdere personen raakten hierbij gewond. De hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie doen onderzoek. Meer informatie is er op dit moment niet bekend.
2/ Er heeft een explosie plaatsgevonden op een plezierjacht. Zes personen raakten hierbij gewond. De hulpverlening is volop gaande. Hoe de explosie plaats kon vinden is nog niet bekend en wordt onderzocht. Meldt de politie via Twitter.
3/ Het onderzoek naar de toedracht van de explosie is gestart en wordt door de politie uitgevoerd. Meer informatie is er op dit moment niet.
4/ Vier slachtoffers raakten zwaargewond.
5/ De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, zo zal de boot forensisch worden onderzocht en worden getuigen en betrokkenen gehoord. Dit onderzoek dient uitvoerig en zorgvuldig te gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen. Meldt de politie.
6/ Onder de zes mensen die woensdag gewond raakten bij de explosie op een pleziervaartuig in de haven Meerwijck bij Kropswolde, zijn drie jonge kinderen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De drie volwassen slachtoffers zijn twee mannen van 64 en 29 jaar oud en een vrouw van 28 jaar. Alle zes komen ze uit de gemeente Midden-Groningen.
Vijfjarig kind overleden 
Een van de kinderen die woensdag zwaargewond raakte bij een explosie op een boot bij camping Meerwijck in Kropswolde, is overleden. Dat heeft de gemeente Midden-Groningen bekendgemaakt. Het gaat om een vijfjarig kind.

 

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media