OM eist werk- en celstraf voor mislukte beroving tieners in Haren 

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron

(ADP) – Voor een afpersingspoging en mishandeling van twee tieners in Haren eiste het Openbaar Ministerie (OM) tegen een 36-jarige man uit Groningen een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De officier van justitie eiste de straf ook voor een bedreiging en mishandeling van een fietser in dat dorp. 

 

Twee 14-jarigen hingen op 30 november rond bij een lampenwinkel, waar zij zich vermaakten met een lichtsensor. De stadjer kwam op de jongens af en eiste hun telefoon en jas op. Een vriendin van de stadjer probeerde de zaak nog te sussen: ‘Ach kom, laat die jongens toch met rust’. Toen draaide de Groninger zich om naar zijn vriendin en zei: ‘Of moet ik mijn pistool even pakken’ en deed alsof hij in zijn zak graaide. De jongens probeerden weg te komen en een van hen kreeg een flinke tik in zijn gezicht. Het slachtoffer bloedde.

 

Noodweer

Een week eerder sprak de Groninger in Haren een fietser aan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de fietser een klap kreeg en met een mes werd bedreigd. Begeleiders van een scoutinggroep kwam op het lawaai af en waren getuige. De stadjer zei tegen de rechter dat hij uit noodweer handelde. De officier van justitie hechte meer geloof aan de aangifte en getuigenverklaringen. De verdachte heeft een strafblad en volgt op dit moment een behandel traject. De officier van justitie vindt het belangrijk dat dit traject wordt voortgezet en eiste om die reden geen onvoorwaardelijke celstraf.

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

 

 

(We hebben een contract met  het ADP, Algemeen Drents Persbureau)

Foto's

Deel dit artikel