Magneetvissers vissen Harley Davidson uit water

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr & Martin Heijerman
Groningen - (Verhaal verteld door de betrokkenen) Woensdagavond rond 19:00 uur ben ik met twee vrienden gaan vissen met een magneet bij Eemskanaal ter hoogte van de ringweg.

Binnen 5 minuten vonden wij (Martin Heijerman en vriendengroep) iets groots en zwaars waar wij geen beweging in kregen. We hadden ook een anker bij ons en die besloten wij maar in het water te gooien in de hoop ergens achter vast te kunnen haken.

 

Dat lukte ook. Met drie  personen geprobeerd om beweging te krijgen in het voorwerp, maar uiteindelijk knapte een deel van het anker af. We besloten vrienden te bellen voor hulp en gingen snel nog een anker halen. Uiteindelijk probeerden wij met zes personen om het voorwerp uit het kanaal te halen.

 

Er kwam beweging in en langzaam kregen wij een deel van een motor te zien. Het lukte ons niet om de motor boven het water te krijgen waarop er besloten werd om een auto te gebruiken. Met vijf personen en 1 auto lukte het nog niet. Vervolgens een 2e auto en toen lukte het om de motor op de kant te krijgen. Inmiddels was het al 21:00 uur geweest. Wij hadden al eerder op de plek gevist met de magneet en hadden al een tank van een Harley Davidson gevonden en ook een snelheidsmeter. Nu was de motor compleet. Omdat wij het vreemd vonden dat er een complete motor in het kanaal lag besloten we de politie in te lichten. Die kwam na een tijdje.

 

Na controle van het framenummer bleek het om een gestolen Harley Davidson te gaan. Berger Poort kwam ter plaatse om de motor mee te nemen voor nader onderzoek bij de politie.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel