Brandweer ondersteunt goede doel 4 Mijl

Deel dit artikel
BrandweerGroningen.nl
Groningen - De Brandwonden Stichting is dit jaar het goede doel van hardloopevenement de 4 mijl en wil daarmee het Brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis helpen een verbandwisselkamer voor kinderen te realiseren.

Als samenwerkingspartner helpen wij het Brandwondencentrum graag om deze droom van het brandwondenteam in Groningen te verwezenlijken. Het zou wauw zijn als er na de finish van de 4 Mijl op 12 oktober, gestart kan worden met de bouw. Daarom gaat vandaag al onder het motto van au naar beter de site www.wauw050.nl de lucht in.
 

Het Brandwondencentrum neemt jaarlijks ongeveer 250 mensen op en behandelt 700 mensen poliklinisch. Ruim 25% daarvan zijn kinderen en daarvan is weer een groot gedeelte jonger dan 4 jaar. Door wetenschappelijk onderzoek en ervaring weten we dat naast pijnmedicatie, de juiste begeleiding en afleiding het beste werkt om de pijn van de dagelijkse verbandwisselingen zoveel mogelijk te verzachten. Spelend in het water, in een ruimte die voor kinderen tot de verbeelding spreekt en aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase van het kind. Hierdoor zijn de professionals van het Brandwondencentrum nog beter in staat om de angst voor dit dagelijkse pijnlijke ritueel te verminderen.

 

Verbandwisselkamer

 

In de verbandwisselkamer kunnen kinderen samen met een pedagogisch medewerker hun eigen kamer maken door magneten van dieren op de prachtige muren te plakken. Daarmee kunnen ze opgaan in de mooie fantasieverhalen die hen helpen bij het voorbereiden op de verbandwisseling. Ook is het mogelijk voor de kinderen om een spel te spelen op de iPad, een leuke film te kijken of te luisteren naar favoriete muziek.

Door de hoge hygiëne-eisen en de combinatie van techniek en water, hangt er een flink prijskaartje aan deze droom. Financiering van de medische basisinrichting is rond, maar het Brandwondencentrum wil graag meer: de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa bouwen.

 

Wauw050

Op 12 oktober aanstaande valt het startschot van de 4 Mijl van Groningen. Maar het brandwondenteam kan niet langer kunnen wachten en start met een blogestafette. Wekelijks geven ze het stokje aan iemand door voor een verhaal over de verbinding tussen brandwonden en hardlopen en alles daaromheen. De estafette, acties en meer informatie is te vinden op www.wauw050.nl

 

 

Foto's

Deel dit artikel