Afscheid Harry Smit na dik 36 jaar brandweerman

Deel dit artikel
ingezonden
Bedum - De brandweer van Bedum heeft afscheid genomen van brandweerman Harry Smit, Harry die afgelopen zaterdag 60 jaar werd en donderdag opa werd heeft vorig jaar besloten om op 1 juli 2014 met zijn werk als brandweer vrijwilliger te stoppen.

Harry is 36 jaar en 10 maanden bij de brandweer in Bedum geweest, op 1 september 1977 had Harry zich aangemeld als adspirant brandwacht. Op maandagavond 30 juni om 23.45 uur ging de blusgroep brandweer Bedum met de beide brandweervoertuigen naar familie Smit aan de Noordwolderweg in Bedum om Harry zijn afscheid een officieel tintje te geven.

 

Om precies middernacht vroeg interim ploegchef Anno Bulthuis Harry om zijn pager in te leveren.

 

Harry deed dit en hij werd bedankt voor de jaren lange inzetbaarheid, na het bedankje werd de pager met de hydraulische schaar doormidden geknipt. Hiermee was zijn lange brandweer carriere ten einde gekomen. Om misverstanden te voorkomen, de pager was natuurlijk omgewisseld met een kapotte pager. Harry mocht zelf zijn pager tussen de bekken van de schaar zetten. Hierna werd nog even onder het genot van een hapje en drankje oude herinneringen opgehaald, na plm. een uurtje gezellig bij elkaar zijn werd afscheid genomen en kon Harry voor het eerst sinds 1 september 1977 rustig slapen gaan.

 

In oktober 2014 tijdens de korps bindingavond wordt officieel afscheid genomen van Harry.

Foto's

Deel dit artikel