Loppersum diskwalificeert zich bij wedstrijden in Deventer

Deel dit artikel
Gerrit Hartog/ ingezonden
Deventer/ Loppersum - Zaterdag 12 april zijn we afgereisd naar het Overijsselse Deventer. Vol goede moed en met een jonge sportieve ploeg hadden we veel zin in 'de' dag.

We kregen een brandmelding in een bedrijfsverzamelgebouw bij de firma Essent. Met weinig informatie gingen we ter plaatse. Eenmaal aangekomen kwam er een agent uit het gebouw lopen die aangaf dat hij en zijn collega waren afgekomen op een inbraakalarm.

 

Zijn collega bleek echter niet mee naar buiten te zijn gekomen en was vermist. Na een snelle verkenning zijn we met vier man het pand binnen gegaan. Al gauw bleek dat er brand was in het souterrain. Op de begane grond zijn vervolgens alle vertrekken verkent om ons daarna op te maken voor de kelderprocedure. Eenmaal aangekomen in de kelder bleek de vuurhaard zich aan de linkerzijde te bevinden en het eerste slachtoffer aan de andere zijde. Dit slachtoffer werd al snel in veiligheid gebracht. De nummers 111 en 112 gingen richting de vuurhaard maar konden daar niet voorbij komen. 113 en 114 zijn vervolgens via diverse ruimtes aan de andere zijde van de vuurhaard gekomen. Daar bleek al snel dat er een patch kast in de brand stond. Niet veel later hoorde 113 en 114 een slachtoffer aan de achterzijde van de brand. 114 en de bevelvoerder hebben dit slachtoffer samen gered en vervolgens in veiligheid gebracht. Na een bluspoging van 113 zijn we teruggegaan om het slachtoffer naar buiten te brengen. Voordat we weer naar binnen konden moesten we nog even snel een fles wisselen.

 

Vol goede moed zouden we nogmaals het pand binnen treden maar werden tegen gehouden door de organisatie. Onze tijd was bijna op en zij verzochten ons om in te gaan pakken. Na het inpakken van de auto kwam de wedstrijdleider al snel naar onze bevelvoerder toe om te melden dat onze ploeg gediskwalificeerd was. De wedstrijdleider had hier zijn redenen voor, redenen welke ons op dat moment niet geheel duidelijk waren. Ook nadat wij ons hebben laten inlichten door onze meegereisde collega's en de uitleg in het rapport waren we ons er nog niet van overtuigd.

 

Vervolgens konden we weer 2 uur in de TAS richting Loppersum. We hebben onderweg nog even lekker gegeten om daarna deze dag gezellig in de kazerne af te sluiten.

 

We hebben een boel geleerd en gaan volgend jaar met goede moed er weer tegenaan!

 

 

Foto's

Deel dit artikel