Ongeval Warffum & oefening in Eenrum

Deel dit artikel
Johan Wildeboer 112Gr.
Warffum - Woensdagmorgen rond 08:00 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Stationsweg in Warffum, een fietser verleende op een kruispunt geen voorrang aan een automobilist.

De fietser is nagekeken door de ter plaatse gekomen ambulancebroeders. Het is niet bekend of het slachtoffer ook is meegenomen. Nadat de politie het ongeval in kaart had gezet kon de automobilist zijn weg vervolgen.

 

 

Eenrum–  Woensdagavond kwam er de melding binnen van een bliksem inslag in een boerderij in Eenrum. De brandweer van Wehe den Hoorn die snel ter plaatse kwam schaalde snel op naar middelbrand waar door ook brandweer Baflo ter plaatse kwam. Volgens de melder moesten er 2 personen in het brandende pand aanwezig zijn. Tijdens de verkenning kwamen de lieden er achter dat er in een ander deel ook een brand was ontstaan. Deze moest worden geblust door brandweer Baflo. Nadat zij een verkenning hadden gedaan troffen ze 3 slachtoffers aan waarvan er 1 bekneld zat, deze werd vakkundig bevrijd. Brandweer Wehe was intussen druk bezig met de slachtoffers in hun deel van de brandhaard.

 

1 slachtoffer zat bekneld door dat de bestuurder van de trekker door de schrik de hendel had los gelaten.Nadat ook deze was bevrijd en de overige slachtoffers waren gevonden en in veiligheid waren gebracht was het einde oefening.Na een gezamenlijke kijk van beide korpsen op de oefening en de nodige tips en leer momenten te hebben gedeeld werd koers gezet richting de kazerne.

 

We (112Groningen.nl) danken de korpsen voor de gastvrijheid.

 

 

Foto's

Deel dit artikel