Peloton oefening bij DML

Deel dit artikel
Johan Wildeboer & Iris Wiersma -112Groningen
Wehe den Hoorn - Donderdagavond kwamen verschillende scholieren bij elkaar om het examenfeest te houden. Ze mochten in overleg met DML hun loods wel gebruiken als feest locatie.

Naarmate de avond vorderde ontstond er in de loods een lek(oefening) in een chemische substantie. Alle aanwezigen werden bedwelmt onder deze stof en niemand wist meer wat er was gebeurt. Door dat alles plotseling kwam en sommige leerlingen bang waren kropen ze op de gekste plekken. De brandweer van Wehe den Hoorn die als eerste ter plaatse was voor een “Prio 1 gas vreemde lucht melding” schaalde direct op naar een zeer groot incident waarbij ook de chemicaliën douche werd ingezet.

 

Het volledige Peloton West werd opgetrommeld omdat er na schatting ongeveer 25 besmette mensen waren. Nadat men met gaspakken het pand had verkent kon worden over gegaan tot de ontruiming. dit ging niet zonder slag of stoot want door dat iedereen ergens anders zat was het lastig bepalen of dat iedereen uit de loods was en gered werd. Na een nacontrole kon worden opgemaakt dat de locatie leeg was en iedereen gedoucht. Ondanks het slechte weer was de sfeer onder de hulpverleners goed en was het op wat leer momenten na een geslaagde oefening.

 

Wij als 112Groningen danken DML en Peloton West voor hun gastvrijheid. 

Foto's

Deel dit artikel