Grote verkeerscontrole in Groningen+ Piratenfestijn Marum

Deel dit artikel
Harry S. correspondent 112Groningen/ Johannes Dolislager / Jan Beets / Martin Nuver
-

Groningen – Op diverse plaatsen in de binnenstad van Groningen zijn vrijdag verkeercontroles gehouden, zo ook op de Ossenmarkt waar om 16:00 uur een grote alcohol controle
werd gehouden, waaraan ook fietsers en motorrijders niet ontkwamen. De gehele afgelopen weer werd er extra gecontroleerd in- en om de stad heen. Er zijn nog geen gegevens bekend van deze controle.

MARUM – Vrijdagavond werd het Mega Piraten Festijn weer gehouden aan de scheiding tussen Surhuisterveen en Marum. De mega tent stroomde vol met meer dan tien duizend fans van het vaderlandse lied. Op de tribune werd meer dan 23 Nederlandse artiesten verwacht, wat weer een happening beloofde , welke zijn weerga niet kent. De stemming zat er gelijk lekker in en met Lytse Hille met het mooie “Ave Maria” op het podium ging het publiek helemaal uit hun dak.

Door het mooie weer werd ook buiten goede zaken gedaan. Bij de diverse cateringtenten gingen de broodjes en snacks er wel in. Tijdens het festijn was niks aan het toeval overgelaten, zo was er ruim voldoende beveiliging om alles in goede banen te leiden. Ook was een grote post van de E.H.B.O. aanwezig. hier werden enkele mensen behandeld die door de warmte in de tent even weer op adem moesten komen.

Grote namen kwamen de revue voorbij zoals Jan Keizer, Nick en Simon en Dennie Christiaan. Ook de artiesten uit de regio zijn mateloos populair. Dit bleek wel, tijdens het optreden van Tjeerd, Lucas & Gea en de Selinas werd het een waar feest. Toch waren de grootste publiek trekkers wel Jannes en Jan Smit. Het laatste optreden was in handen van Jannes, welke het publiek in een dansende massa deed veranderen. De presentatie was weer in handen van de eigenzinnige presentator Willie Oosterhuis.

(onze foto op voorpagina Dagblad regio Marum)

Foto's

Deel dit artikel