21 brandweerlieden worden aan de tand gevoeld

Deel dit artikel
archieffoto`s foto 1 en 2 buurtbewoners
-

’t Zandt – De 21 leden van het voormalig brandweerkorps van ’t Zandt worden de komende dagen gehoord door de politie. De eersten zijn inmiddels al verhoord. Dit gebeurd in verband met de pyromaan die in het dorp actief is. Sinds augustus dit jaar zijn er al zes leegstaande panden in vlammen opgegaan. Volgens de politie gaat het nadrukkelijk om getuigenverhoren en niet om verdachten. De politie wil gewoon de leden horen wat hun ervaringen zijn en wat ze eventueel gehoord hebben van het aantal branden in het dorp.

Sinds het bekend is dat er een pyromaan actief is wordt er in het dorp veel gespeculeerd. Ook gaan er verhalen ten ronde dat er wel eens een oud-brandweerman van het voormalig brandweerkorps achter de reeks branden zit. Dit alles zou te maken hebben met het besluit van de gemeente Loppersum eind vorig jaar om wegens bezuinigings redenen de brandweerkazerne in ’t Zandt te sluiten. Dit besluit deed veel stof opwaaien bij de toen actieve brandweerlieden en de bewoners in het ’t Zandt. Volgens de politie heeft het daar niets mee te maken. Volgens één van de oud brandweerlieden die inmiddels al gehoord is door politie zou de politie het toch onder de brandweerlieden zoeken.

“Daarmee zitten ze op een verkeerd spoor. We zijn trots op onze historisch brandweerwagen die in de voormalige kazerne staat. Dat één van onze lieden dat in de brand zou steken kan ik me niet voorstellen”, aldus een oud brandweerman. Wie wel achter de branden zit is nog steeds onduidelijk.

De politie werkt met man en macht aan de zaak en hoopt snel een eind te kunnen maken aan de serie branden in het dorp. De bewoners vrezen elk moment voor hun eigen woning en voelen zich niet veilig. Inmiddels hebben bewoners zelf ook actie ondernomen en voeren dag en nacht een zogenaamde burgerwacht uit. Daarmee houden ze het dorp in de gaten.(Tekst:112appingedam.nl)

Foto's

Deel dit artikel