Kom ook naar de landelijke politiedag in Drachten

Deel dit artikel
Reklame
-

Drachten – Zaterdag 13 Oktober, Voor de derde keer organiseren de drie noordelijke politieregio’s Friesland, Groningen en Drenthe en de Koninklijke Marechaussee de Landelijke Politiedag. Dit jaar op het verkeerseducatiecentrum (VEC) en het naastliggende vliegveld/airstrip in Drachten aan de Knobben 100/100a.
Al enkele maanden is een projectgroep druk bezig met de voorbereidingen. De algehele leiding van de Landelijke Politiedag in Drachten is in handen van de Groningse politiecommissaris Piet Janse. Hij geeft graag tekst en uitleg.

Wat kan het publiek verwachten op 13 oktober?
“Net als voorgaande jaren pakken we weer flink uit. We willen onze bezoekers zoveel mogelijk laten zien en beleven wat de politie allemaal doet. En hoe we die dingen aanpakken. Er wordt een route uitgezet die langs allerlei pleinen leidt. Op het Welkomstplein gaat het over de eerste contacten met de politie, bijvoorbeeld met de meldkamer of wat er allemaal komt kijken bij een aangifte. Het Rechercheplein laat alles zien over forensische opsporing. Er zijn demonstraties van politiehonden, paarden en de Mobiele Eenheid. Kortom, genoeg te zien en te beleven!

Is er een centraal thema?
“Ja, dit jaar is er een belangrijke plek ingeruimd voor het onderdeel Werving en Selectie. We hebben bij de politie, ook in de drie noordelijke korpsen, de komende jaren veel nieuwe medewerkers nodig. We hopen dat we in Drachten een aantal mensen treffen die geïnteresseerd zijn in een baan bij de politie. Zij worden vooral uitgenodigd om te komen en mogen alvast hun loopbaangegevens meenemen.

Komt u ook !!!, wij zijn er ook voor een foto- en videoverslag. Ook onze videobeelden zaterdagavond op Tv Noord kortnieuws i.o.v RtvNoord.

Foto's

Deel dit artikel